In maart 2024 ontwaakt een reus in Gent. Na jaren dromen, plannen & verbouwen opent het Wintercircus haar deuren voor het grote publiek. Het Urgent.fm medialab spitst haar oren en richt haar blik op de nieuwe buur.

De Urgent.fm studentenwerking Onder Constructie breidt een vervolg aan de eerder gemaakte podcastreeks 'Welkom in't Wintercircus', waar in ze 4 Gentse artiesten in de spotlights zetten.

Ter ere van de grote (her)opening van het Wintercircus op 15/3 en de tweeden concertreeks in Muziekclub Wintercircus zet het medialab één live radioshow en drie thematische podcast-afleveringen op poten:


Live radioshow op donderdag 14 maart 2024 om 17u

De Urgent.fm studentenredactie blikt samen met organisatoren van Viernulvier en Democrazy vooruit op een nieuwe concertreeks in Muziekclub Wintercircus.

Podcastreeks ‘Welkom in’t Wintercircus’ vanaf mei 2024

Duik in drie uitzendingen mee in verhalen van vroeger en nu, én blik mee vooruit op de toekomst van het gebouw en haar bewoners.

#1 – Het gebouw & haar gezichten
Welke verhalen schuilen achter de deuren en muren van het gebouw. En welke mensen en organisaties nemen er hun intrek?

#2 Voor en achter de muziekclub

Waar begon het idee voor Muziekclub Wintercircus? En welke verhalen vallen er te rapen achter de schermen van de gloednieuwe concertzaal?

#3 – Blik op de toekomst
Hoe zal Muziekclub Wintercircus dé concertzaal van de toekomst worden? Welke rol spelen nieuwe technologieën?

De uitzending van de podcastreeks is gepland in begin mei. Hou www.urgent.fm en de socials in de gaten voor meer nieuws & updates.Luister mee op 105.3FM & online via urgent.fm